Ücretsiz Online Psikolog Online Terapi Hizmeti

Ücretsiz Online Psikolog

ÜCRETSİZ PSİKOLOG

Günümüzde çevremizde gördüğümüz kadarıyla ruh sağlığımızı tehdit eden birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörler; ekonomik sorunlar, geçmişten gelen travmalar, stresörler ve gelecek kaygısı olabilmektedir. Bunlardan dolayı, depresyon, anksiyete, panik atak, stres bozuklukları, sıkça duyulan kavramlar haline gelmesiyle birlikte hayatımızda yer edinmeye  başladı.

Kendini umutsuz, mutsuz ve kaygılı hisseden insanlar bazı şeyleri yapamadıklarını hissettikleri anda dışarıdan destek almaya karar verirler. Acaba yararlı olacak mı? Ya da kendimi rahat ifade edebilecek miyim gibi kaygılara kapılabilir bu kaygılar son derece normaldir. Ama unutulmamalıdır ki bu destek kişinin beklentilerini karşıladığında iyi ki demesini sağlayacaktır.

Bugünkü yaşantımızda psikoloji bilimi duyulmaya ve farkındalık kazanılmaya başlandı. Bu durum psikolojiye olan ilgiyi artırırken aynı zamanda insanları ciddi bilgi kirliliğine hazırlamaktadır. Bireyler ruh sağlıklarını korumak, sorunlarına destek olmak ya da gelişimlerini kolaylaştırmak için çeşitli kaynaklardan insan ruhu hakkında bilgi edinmeye çalışırlar. Öte yandan psikolojik destek isteyenler, ruh sağlığı alanında eğitim almamış ve insan ruhuna danışmanlık/tedavi etme yetkisi olmayan birine başvurabilir veya ondan yardım alabilirler. Ancak ne yazık ki kişisel gelişim ve koçluk konusunda tavsiyeler yüzeysel ve gerçekçi olmayan bir yaklaşımdır. Bu nedenle ruh ve ruh sağlığımızla ilgili her konuda desteğe ihtiyaç duyduğumuzda başvuracağımız kişiler psikolojik danışmanlar ve psikologlar olmalıdır.

En merak edilen konulardan birisi de seans ücretleri olmuştur. Tahmin edersiniz ki günümüz ekonomisinde seans ücretleri bazılarımıza fazla gelebilmektedir. Herkes bu ücreti karşılayamayabilir. Mali durumu kötü olan kişiler ücretsiz danışmanlık/psikoterapi desteğine ihtiyaç duyacaklardır. Bura da en sık araştırılan konu; ücretsiz psikolog, ücretsiz psikolog hizmeti nerden alabilirim? Ücretsiz psikolojik destek veren kurumlar? olabilmekte. Gelin ücretsiz psikolog desteği veren kurumlara birlikte bakalım;

HASTANELER

Bu konuda ilk akla gelen kurumlar hastanelerdir. Hepimizin bildiği gibi devlet hastanelerinde ücretsiz psikolojik tedavi hizmeti veren psikologlar bulunmaktadır. Ancak randevu kayıt sisteminden doğrudan randevu talep edemiyoruz. Ayrıca Alo182 ile randevu talebi oluşturabiliyoruz. Öncelikle bir psikiyatristten randevu almalıyız. Bir psikiyatrist bizi bir psikoloğa yönlendirecektir.

SOSYAL HİZMET MERKEZİ

Aile ve Sosyal Politikalar Daire Başkanlığı'na bağlı sosyal hizmet merkezlerinde danışmanlar, psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları görev yapmaktadır. Aile danışmanlığı sunulan hizmetlerden biridir. Aile ve boşanma danışmanlığı davalarına yönelik hizmetlerin yanı sıra, dilekçe veren aile üyelerine yönelik danışmanlık hizmetleri de verilmektedir. Kriz durumları önceliklendirilirken, uzmanlar danışmanlık arayanlara yoğunluklarına göre hizmet vermeye çalışmaktadır.

BELEDİYELER

Belediyeler, psikolojik destek arayan vatandaşlara hizmet vermektedir. Kendi belediyeniz veya başka bir belediyeden randevu almak için 153'ü arayarak 'Sağlık Hizmetleri' menüsünden 'Danışmanlık' seçeneğine basabilirsiniz. Randevular genellikle meşgul olsa da, istediğiniz tarihi bulduğunuzda size haber vereceklerdir. Belediyeniz meşgulse, yakınınızdaki diğer belediyeleri de arayabilir ve bilgi alabilirsiniz.

 SOSYAL MEDYA ve YOUTUBE

Sosyal medya kullanımı günümüzde son derece yaygın kullanılmakta. Bu konuda sosyal medya da araç olabilir. Dikkat edilmesi gereken nokta yardım alacağımız psikologların alanlarında uzman olması gerektiğidir. 

YEŞİLAY DANIŞMANLIK MERKEZİ(YEDAM)

Uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının, madde kullanıcılarına arınma ve detoksifikasyon sürecinde psikolojik ve sosyal destek sağladığı bir merkezdir. YEDAM, 70'den fazla merkezi ile Türkiye'nin birçok ilinde yer almaktadır. Tavsiye için YEDAM yardım hattını (115) arayabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz online psikolog ve grup terapisi hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

KIZILAY

Bu desteği Kızılay Derneği'nden de alabilirsiniz. Ama sadece bazı illerde bulunmakta (Adana, Ankara, Kahramanmaraş, Bursa, Mersin, Kayseri, İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, İzmir). Bu şehirlerden birinde iseniz ALO168'i arayabilirsiniz. Kızılay'ın bu amaçla bir programı var: Ruh Sağlığını Geliştirme Projesi; bütüncül hizmet sunumu ve toplum temelli psikososyal yaklaşım yoluyla ruh sağlığı sorunlarının tedavisini ve önlenmesini amaçlayan bir çalışma. Proje kapsamında, savaş ve göç yaşamış toplulukların genel psikolojik destek hizmeti ihtiyaçlarının karşılanması, hastane psikiyatri kliniklerinin ağır iş yükünün azaltılması, Suriyelilerin ruh sağlığı ve psikolojik desteğe erişiminin sağlanması hedefleniyor. Aynı zamanda Kızılay, yabancılara sosyal uyum yardımı da yapmaktadır. Destek için ALO168'i arayabilirsiniz.

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZLERİ(TRSM)

Toplum ruh sağlığı merkezleri, ruhsal sıkıntısı olan hastaların (şizofreni ve benzeri bozukluklar, şizoaffektif bozukluk ve bipolar bozukluk) psikososyal destek hizmeti, takip ve tedavisini sağlamak, gerektiğinde aile takibi, tedavisi ve evde eğitim hizmeti vermek, ve Etkili Zihinsel Sorunlar Merkezi (TRSM) olarak hizmet vermektedir. Ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanları, hemşireler, psikologlar, ergoterapistler (mesleki terapistler) veya baş antrenörler, sosyal hizmet uzmanları, tıbbi sekreterler, destek personeli vb. gibi profesyonelleri içerir. Toplum Ruh Sağlığı Merkezine kimler başvurabilir? İşte sorun burada devreye giriyor. Ayakta veya yatarak tedavi sırasında doktor tarafından belirlenen uygun hastalar. Hasta veya yakınları tarafından getirilen geçmiş yatış kayıtlarından tespit edilen hastalar başvurabilir.

Bunlar dışında telefon hatlarından da ücretsiz psikolog bulunabilir ve ücretsiz psikolojik destek alınabilir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

1.SOSYAL YARDIMLAŞMA HATTI: ALO144

2.YEŞİLAY DANIŞMANLIK MERKEZİ:ALO115

3.KIZILAY YABANCILARA YÖNELİK SOSYAL UYUM YARDIMI:ALO168

4.AİLE, KADIN, ÇOCUK VE ENGELLİ SOSYAL DAYANIŞMA HATTI:  ALO183

5.UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE DANIŞMA VE DESTEK HATTI: ALO191

6.YAŞAM-HAK HATTI: 444 8285

7.İNSAN KAYNAĞINI GELİŞTİRME VAKFI: O212 293 1605

8.MAVİ KALEM DANIŞMA HATTI: 0850 441 62 84

9.NİRENGİ DERNEĞİ İSTİSMARA KARŞI DESTEK HATTI: 0850 216 53 67

10.HAYATA DESTEK DERNEĞİ BİLGİ VE DESTEK HATTI: 0800 670 1010

11.LGBTİ + DANIŞMA HATTI: 0850 888 5428